Werkwijze

Nadat u contact met mij hebt opgenomen voor een afspraak, kom ik graag bij u thuis om kennis te maken met u en uw hond. U wilt natuurlijk weten aan wie u van plan bent uw hond mee te geven en hoe een en ander in z’n werk gaat.

U kunt mij van alles vragen en uiteraard  heb ik ook wat vragen, met name over uw hond. U kunt mijn bus bekijken en ook uw hond kan even snuffelen.

Indien u overtuigd bent van het feit dat uw hond ‘Met Maud Mee’ gaat, stellen we een contract/opdrachtformulier op waarin we de afspraken vastleggen. Daarin wordt ook verwezen naar de ‘Algemene Voorwaarden’. Indien van toepassing tekenen we beiden ook een ‘sleutelovereenkomst’.

Als ik uw hond ophaal, krijgt  hij/zij een halsband om die van mij is. Deze is kobaltblauw en daarop staat mijn telefoonnummer en bedrijfsnaam. Zo is de hond goed herkenbaar. Alle honden die met mij meegaan, krijgen deze om en ik draag mijn blauwe trui met bedrijfsnaam. Een buitenstaander zal zo ook goed kunnen zien dat de honden ‘Met Maud Mee’ zijn. Ook de riem zal ik verzorgen.

Tijdens de eerste wandeling kan ik uw hond aangelijnd mee laten wandelen. Met een lange lijn (7m50) ga ik eerst met hem oefenen.  Wanneer blijkt dat uw hond voldoende naar mij luistert en de overige honden geen ‘moeite’ (meer) hebben met de nieuwkomer, en vice versa, mag uw hond los. De wandeling duurt minimaal 1 uur.

Na de wandeling zal ik uw hond zo schoon mogelijk weer thuis brengen. Hij heeft natuurlijk lekker kunnen spelen en zal dan misschien niet brandschoon zijn. Daarvoor vraag ik u een doek of oude handdoek klaar te leggen. Zie ook de ‘Algemene Voorwaarden‘.

 

Als u wenst dat uw hond te eten of te drinken krijgt na de wandeling, zal ik daarvoor zorgen als u dat voor mij klaar zet op een afgesproken plek.

Per e-mail en/of Whatsapp wordt u tijdig op de hoogte gebracht wanneer er niet gewandeld wordt, bijvoorbeeld in verband met een vakantie of een vrije dag.

Tijdens wandelingen ben ik telefonisch niet bereikbaar. U kunt uw boodschap op dat moment wel inspreken zodat ik u terug kan bellen, of u stuurt een whatsapp of sms.