Wie is Maud?

Ik ben Maud van der Hoeven (1971), baasje van Rhodesian Ridgeback ‘Ben’ (2012).

   

Na mijn lerarenopleiding heb ik 14 jaar met plezier gewerkt als lerares Nederlands in de onderbouw van diverse scholen voor het voortgezet onderwijs.

Langzaamaan voelde ik een groeiende behoefte om mijn werkterrein te verleggen.  Ik raakte gefascineerd door de hondenwereld, las er veel over en daarom ben ik het theoretische gedeelte van de cursus “Kynologisch Instructeur” gaan volgen aan de Martin Gaus Academie (diploma behaald).

Met de inmiddels aangeschafte puppy ‘Ben’ volgde ik nog drie praktijkcursussen. Het werd mij steeds duidelijker: ik wil werken met honden.

Daartoe ben ik  – eveneens bij Martin Gaus – de cursus “Erkende Hondenuitlaatservice” (HUS) gaan volgen, waarbij onder meer rassenkennis, gedragsherkenning & roedelgedrag, veiligheid, EHBO bij honden en wet & recht  aan de orde komen. Met vlag en wimpel diploma behaald. Om praktijk op te doen, liep ik mee met bestaande uitlaatservices; het was duidelijk: dit is iets voor mij!

Om e.e.a. te kunnen realiseren schafte ik voor het vervoer een bus aan met individuele kennels voor maximale veiligheid van de honden. Foto’s van mijn bus vindt u hier.

‘Met Maud Mee!’ startte ik op 2 januari 2014.

Ik denk dat uw hond en ik veel plezier aan elkaar kunnen gaan beleven!